Aku pewnie bezobsługowy więc zerwał naklejkę, pod którą muszą być korki, dolał wody destylowanej i podładował a aku jak był zasiarczony tak jest i nie wróżę mu długiego życia. Zimy nie przeżyje, tak sądzę.
Autko się zepsuło :(
- sebap
- Administrator
- Marka samochodu: Chevrolet Captiva 2.4 PB+LPG
- Podziękował;: 147 razy
- Otrzymał podziękowań: 196 razy
- Znak zodiaku:
- BogdanK
- Marka samochodu: Kia Venga 1,6
- Podziękował;: 171 razy
- Otrzymał podziękowań: 148 razy
Pożar auta.
"Samochód miał dopiero 5 lat, a najgorsze jest to, że ubezpieczyciel wcale nie chce płacić, bo według rzeczoznawcy do pożaru doszło z powodu usterki auta, a tego polisa nie obejmuje."
Nigdy polisa AC tego nie obejmowała. Zawsze ubezpieczyciel powie, że do szkody (pożaru auta) doszło w winy właściciela (ubezpieczonego), ponieważ nie dbał o stan techniczny pojazdu. Ubezpieczyciel wypłaci odszkodowanie za pożar samochodu tylko, gdy zostanie stwierdzone, że doszło do podpalenia auta przez inną osobę.
"Samochód miał dopiero 5 lat, a najgorsze jest to, że ubezpieczyciel wcale nie chce płacić, bo według rzeczoznawcy do pożaru doszło z powodu usterki auta, a tego polisa nie obejmuje."
Nigdy polisa AC tego nie obejmowała. Zawsze ubezpieczyciel powie, że do szkody (pożaru auta) doszło w winy właściciela (ubezpieczonego), ponieważ nie dbał o stan techniczny pojazdu. Ubezpieczyciel wypłaci odszkodowanie za pożar samochodu tylko, gdy zostanie stwierdzone, że doszło do podpalenia auta przez inną osobę.
- Scelena
- Marka samochodu: Scenic II 1,6 16V
- Podziękował;: 194 razy
- Otrzymał podziękowań: 146 razy
- Znak zodiaku:
Nie wyglądało to tak źle . Po prostu upaliła się wtyczka, prawdopodobnie przez zaśniedziałe styki i musiało się zadziać wcześniej tylko ja nie wyczułam . Mogło się jednak skończyć niebezpiecznie gdyby iskra dostała się do paliwa . Aż się zdziwiłam, że tak szybko mi zrobił bo przecież części musiał zamawiać a jak zobaczyłam te wozy czekające w kolejce na naprawę to myślałam, że kilka dni będę musiała poczekać a tu proszę . Zapłaciłam 750 zł
Zawsze dobrze chodził mi silnik cichutko, ma moc, ale teraz jeszcze lepiej
Zawsze dobrze chodził mi silnik cichutko, ma moc, ale teraz jeszcze lepiej
- Mysza
- Moderator
- Marka samochodu: Scenic/C4Picasso
- Podziękował;: 90 razy
- Otrzymał podziękowań: 117 razy
- Znak zodiaku:
Może się nie zepsuło, ale normalnie leje mi się woda do środka. Kuna wyżarła podszybie i normalnie widać jak to wszystko nasiąka wodą i kapie z tego. Samo nowe na alle ok. 900, do tego na forum piszą, ze to badziewie nawet nowe nasiąka wodą. No ale już wcześniej po deszczu normalnie lało mi się na nogę na pedale gazu, leje się na dywanik pasażera. Dałam specjalnie do wyczyszczenia odpływów i po tym to samo. Szlag człowieka trafia, bo dywaniki mokre, woda w schowkach jak nie w jednym to w drugim. Zaczynam mieć dość tego auta
-
- Marka samochodu: Renault
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Kup podszybie od Rafała Mendel. Na Facebookowym forum scenika ludzie bardzo sobie to chwalą, koszt chyba ostatnio coś około 100 zł.Mysza pisze: ↑24 lip 2024, 08:34Może się nie zepsuło, ale normalnie leje mi się woda do środka. Kuna wyżarła podszybie i normalnie widać jak to wszystko nasiąka wodą i kapie z tego. Samo nowe na alle ok. 900, do tego na forum piszą, ze to badziewie nawet nowe nasiąka wodą. No ale już wcześniej po deszczu normalnie lało mi się na nogę na pedale gazu, leje się na dywanik pasażera. Dałam specjalnie do wyczyszczenia odpływów i po tym to samo. Szlag człowieka trafia, bo dywaniki mokre, woda w schowkach jak nie w jednym to w drugim. Zaczynam mieć dość tego auta
https://www.facebook.com/share/p/3rsNgazY5KLuUFGw/
https://www.facebook.com/share/p/E3QsoT4PkXebvfLU/
Żadnej pracy się nie lękaj.
Mało rób, a dużo stękaj.
Mało rób, a dużo stękaj.