Autko się zepsuło :(
-
Arek
- Marka samochodu: FSO
- Podziękował;: 233 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
- Znak zodiaku:

Re: Autko się zepsuło :(
Myśleliśmy z mechanikiem, ze to wina czujnika.... Kupiłem nowy....wymieniliśmy...błędy pokasowane... I dokładnie 1,5 miesiąca spokój.... Abupaly były jak cholera....
Wszystko sie zaczęło dziać po wymianie rozrządu... Jak zdejmowali obudowę i ten czujnik wraz z instalacją....
Wszystko sie zaczęło dziać po wymianie rozrządu... Jak zdejmowali obudowę i ten czujnik wraz z instalacją....
- Scelena
- Marka samochodu: Seat Ibiza 1,2 TSI
- Podziękował;: 275 razy
- Otrzymał podziękowań: 205 razy
- Znak zodiaku:

Może pokaż ten filmik na forum <yes> Tam więcej magików i na pewno ktoś miał podobny przypadek .
- Scelena
- Marka samochodu: Seat Ibiza 1,2 TSI
- Podziękował;: 275 razy
- Otrzymał podziękowań: 205 razy
- Znak zodiaku:

Myślę , że tutaj będzie dobre miejsce <yes> http://www.scenicforum.pl/viewtopic.php ... pali%C4%87
- sebap
- Administrator
- Marka samochodu: Chevrolet Captiva 2.4 PB+LPG
- Podziękował;: 212 razy
- Otrzymał podziękowań: 262 razy
- Znak zodiaku:

Dziś podłączony manometr i ciśnienie książkowe czyli około 3,5 bara. Podłączyłem więc Clipa i tym razem wyskoczył czujnik położenia wału. Jutro będzie zmiana.sebap pisze:Czterołapkowiec rano kręci jak wściekły ale nie odpala ale tylko podczas pierwszego odpalenia. Moje podejrzenia to czujnik wału, immo i pompka paliwa. Podłączony Clip i czujnik oraz immo wyeliminowane. Została pompka. Dziś podszedłem, kręcę a on nic. Załączyłem i wyłączyłem zapłon (bez kręcenia rozrusznikiem) kilkanaście razy i odpalił bez problemu czyli pompka na 99%. Pompkę słychać normalnie ale pewnie daje malutkie ciśnienie. Coby nie wydawać w ciemno 150zł (minimum) zostawię auto u kumpla na noc a on rano wepnie się manometrem i zmierzy ciśnienie.
- Mysza
- Moderator
- Marka samochodu: Scenic/C4Picasso
- Podziękował;: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 124 razy
- Znak zodiaku:

A mój szczeniak czasem sobie gaśnie, taką ma fanaberię. Rozumiem, klima może obciążyć, ale klima nie działa, autko nagrzane, przejechane jakieś 16km, zatrzymuję się na światłach a szczeniak pyr pyr i gaśnie. Jakby po hamowaniu nie mógł utrzymać obrotów. Najgorzej jak przejadę mały kawałeczek, do kościoła mam 1,5km, po mszy wyruszam a on mi potrafi zgasnąć 3 razy w odległości 100m, bo akurat ktoś się wpakuje na jezdnię albo jakieś auto próbuje wyjechać i trzeba się zatrzymać. Nie ma znaczenia czy jest na benie czy na lpg. Czujnik wału był niedawno wymieniany, świece też.
- Mysza
- Moderator
- Marka samochodu: Scenic/C4Picasso
- Podziękował;: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 124 razy
- Znak zodiaku:

Krokowca nie ma, przepustnica była czyszczona, ale mechanik (niby tylko francuzy robi) mówił, że po tylu latach by się przydało ją wymienić. Nie wiem, czy mam go posłuchać.
- sebap
- Administrator
- Znak zodiaku:

Obroty falują? Oringi przepustnicy i uszczelki kolektora ssącego były zmieniane?
- sebap
- Administrator
- Znak zodiaku:

No to nie ma na co czekać. Przez wszystkie lata oringi i uszczelki z gumy zamieniają się w plastik.