Imieniny - Urodziny
- Halik
- Marka samochodu: BMW E39 Touring/JunakRS125Pro
- Podziękował;: 173 razy
- Otrzymał podziękowań: 188 razy
- Znak zodiaku:

- Kontakt:
Re: Imieniny - Urodziny
:smiech:
U mnie podobnie: mama Maria, a mówią na nią Ela. Kuzynka Agata, a mówią na nią Wojtek <lol2>
I bądź tu mądry kto kogo ma na myśli ;)
U mnie podobnie: mama Maria, a mówią na nią Ela. Kuzynka Agata, a mówią na nią Wojtek <lol2>
I bądź tu mądry kto kogo ma na myśli ;)
- Scelena
- Marka samochodu: Seat Ibiza 1,2 TSI
- Podziękował;: 266 razy
- Otrzymał podziękowań: 202 razy
- Znak zodiaku:

Tego to jeszcze nie grali :kucyki:Halik pisze:Kuzynka Agata, a mówią na nią Wojtek
- Halik
- Marka samochodu: BMW E39 Touring/JunakRS125Pro
- Podziękował;: 173 razy
- Otrzymał podziękowań: 188 razy
- Znak zodiaku:

- Kontakt:
W Szamo już zagrali <lol2>
Z tymi kto, jak i na kogo mówi to można osobny dział założyć ;) Pewnie boki byśmy ze śmiechu zrywali.
Z tymi kto, jak i na kogo mówi to można osobny dział założyć ;) Pewnie boki byśmy ze śmiechu zrywali.
- Scelena
- Marka samochodu: Seat Ibiza 1,2 TSI
- Podziękował;: 266 razy
- Otrzymał podziękowań: 202 razy
- Znak zodiaku:

Piszcie to się potem zrobi
W sekrecie Wam powiem , że Yaga Benka na siebie mówi :kucyki:
- SylVWia
- Moderator
- Marka samochodu: Opel Omega 2.5 dti
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Znak zodiaku:

- Kontakt:
Yaguś, wszystkiego najlepszego! Wybacz spóźnienie. Sto lat! Niech się kręci, buja, kula! 
"- Kto Ty jesteś?
- Kotek mały.
- Jaki znak Twój?
- Lew." T. Majeran
http://www.alcorhodowla.wordpress.com
- Kotek mały.
- Jaki znak Twój?
- Lew." T. Majeran
- Yaga
- Junior Admin
Dziękuję jak nie wiem co <okok>
A u mnie w rodzinie też pomieszanie z poplątaniem z imionami i daleko szukać nie trzeba.
Moja mama ma na imię Mariola a w rodzinie z jej strony mówią do niej Danusia, jej siostra to Władysława ale jeszcze nikogo nie słyszałam żeby tak na nią mówił bo używa się zawsze imienia Grażyna i wtedy też obchodzi imieniny. Synek ciotki zawsze dla rodziny był Bartusiem a tak po prawdzie to Adam - mnie nigdy to imię przez gardło nie przeszło choć od czasu jak się ożenił coraz częściej słyszę Adaś.
Z ciotką była fajna historia bo jak się urodziła to dziadek był tak szczęśliwy że pijany poszedł do urzędu i pomylił kolejność imion. Miało być Grażyna Władysława. Dodam tylko że ów dziadek miał na imię Władysław :smiech:
A u mnie w rodzinie też pomieszanie z poplątaniem z imionami i daleko szukać nie trzeba.
Moja mama ma na imię Mariola a w rodzinie z jej strony mówią do niej Danusia, jej siostra to Władysława ale jeszcze nikogo nie słyszałam żeby tak na nią mówił bo używa się zawsze imienia Grażyna i wtedy też obchodzi imieniny. Synek ciotki zawsze dla rodziny był Bartusiem a tak po prawdzie to Adam - mnie nigdy to imię przez gardło nie przeszło choć od czasu jak się ożenił coraz częściej słyszę Adaś.
Z ciotką była fajna historia bo jak się urodziła to dziadek był tak szczęśliwy że pijany poszedł do urzędu i pomylił kolejność imion. Miało być Grażyna Władysława. Dodam tylko że ów dziadek miał na imię Władysław :smiech:
- sebap
- Administrator
- Marka samochodu: Chevrolet Captiva 2.4 PB+LPG
- Podziękował;: 210 razy
- Otrzymał podziękowań: 258 razy
- Znak zodiaku:

Kolega nadźgany poszedł do urzędu miasta zameldować syna i zgłosić jak mu da na imię. No i zapomniał :smiech:. Miał być Patryk ale kolega myśli, myśli i mówi "to niech będzie Szymon" <lol2> .
- SylVWia
- Moderator
- Marka samochodu: Opel Omega 2.5 dti
- Znak zodiaku:

- Kontakt:
:smiech: :smiech: :smiech:
"- Kto Ty jesteś?
- Kotek mały.
- Jaki znak Twój?
- Lew." T. Majeran
- Kotek mały.
- Jaki znak Twój?
- Lew." T. Majeran
- BogdanK
- Marka samochodu: Kia Venga 1,6
- Podziękował;: 188 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
U mnie w rodzinie był inny przypadek z imieniem. Wujek uparł się, że da kuzynowi na imię Franciszek (bo taka u nich była tradycja, że każdy pierwszy syn miał tak na imię - sam też ma na imię Franciszek). Ciotka się uparła, że będzie miał na imię Marek. Nie doszli do porozumienia, więc wujek złośliwie w urzędzie podał imię Emanuel (chyba żeby ciotce zrobić na złość). I tak zostało, ale w domu wołali na kuzyna Marek i z takim imieniem go ciotka zapisała do szkoły podstawowej. Dopiero jak był w drugiej klasie, to została wezwana do szkoły żeby wyjaśnić sprawę z imieniem, bo na świadectwie miał Marek a w rzeczywistości Emanuel. I dopiero po tym zdarzeniu załatwili w urzędzie oficjalnie zmianę imienia na Marek.